Připravujeme projekt na podporu pečujících a sociálně znevýhodněných osob!

V současnou dobu intenzivně pracujeme na projektovém záměru, jehož hlavním cílem je podpořit a edukovat neformálně pečující osoby (dlouhodobě pečující o osobu blízkou v domácím prostředí) a rozvíjet sociální práci na obcích, která se týká všech sociálně znevýhodněných osob v nepříznivé životní situaci.

Kdo je vlastně sociálně znevýhodněná osoba? Může to být senior, který zůstal sám, může to být maminka samoživitelka, může to být osoba zdravotně znevýhodněná apod. Pokud se podíváme na problematiku pečujících osob, není asi potřeba zmiňovat, jak náročná může být péče o osobu blízkou a zároveň zvládat své zaměstnání a rodinu.

Protože si různé situace v životě někdy nelze vybrat, člověk by neměl na své problémy zůstat sám. Všechny obce naše rozvíjeného území podporují poskytovatele sociálních služeb ze svých obecních rozpočtů a zástupcům vedení obcí není lhostejné, jaká je situace v sociální oblasti a problematice sociálně znevýhodněných a pečujících osob.

Protože to není lhostejné ani naší kanceláři MAS a terénní šetření potřebnost posílit sociální práci na obcích potvrdilo, připojíme se k úsilí obcí našeho území a o finanční dotaci zažádáme. Zároveň je naše kancelář MAS připravena v případě schválení dotace z výzvy OPZ+, která bude vyhlášena v červenci 2022, projekt realizovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *